Publicat de Mihai Popa on 08:05

Intodeauna cand programezi o pagina web, e foarte posibil sa mearga doar pe un browser si pe restul nu; si asta nu pentru ca nu ai scris tu codul bine, ci pentru ca fiecare a implementat browserele asa cum a vrut. De obicei testezi pagina pe Mozilla, IE si Opera, daca clientul are alte cerinte mai speciale si pe alte browsere mai exotice.
Primul om care a incercat sa puna un stop acestui haos a fost Todd Fahrner, care era profund nemultumit de modul superficial in care companiile de soft testatu stardadele Consortiumului WWW. El a conceput un test ce sa scoata in evidenta greselile de browserelol web. Acest test se numeste Acid; nume inspirat dupa testele facute pe vremea "Goanei dupa aur" atunci cand se testa daca un metal este de valoare turnandu-se acid pe el.
Acid testeaza niste functinalitati de baza impreuna cu CSS 1.0.
Testul a fost primit cu caldura de catre membrii consortiumului WWW si a fost facut test obligatoriu pentru browsere.
Acid functioneaza in felul urmator: executa o pagina web si o afiseaza in browser, dupa care rezultatul din browser este comparat cu un rezultat de referinta. Testul se gaseste aici: http://www.w3.org/Style/CSS/Test/CSS1/current/test5526c.htm


O data cu dezvoltarea mediilor de programare web, testele executate de Acid nu mai erau de ajuns, de aceea a fost dezvoltat Acid 2 si 3.

0 comentarii: