Publicat de Catalin Ochescu on 15:42

Desi nu sunt creez site-uri in mod current intalnirea mea cu Adobe Dreamweaver CS4 a fost una placuta. Am avut sansa in trecut sa experimentez putin CS3 insa destul de superficial.

Cu toate acestea nu am putut sa nu remarc timpul de incarcare mai redus si noua interfata care este mult mai intuitiva si asemanatoare cu interfata celorlalte produse din suita adobe.

Printre cele mai “cool” feature-uri care mi-au atras atentia este “color coding-ul” pentru o suita de limbaje printre care HTML, PHP, ASP si, foarte important, auto completarea tag-urilor. Posibilitatea de editare grafica precum si accesul usor la previzualizare cu firefox-ul si la utilizarea Photoshopului.

Are de asemenea o serie de ghid-uri pentru actiuni mai complexe gen tabele, css, form-uri, lucru de apreciat din punctul de vedere al incepatorului. Sabloanele disponibile sunt de asemenea de mare ajutor pentru utilizatorul ce abia a luat contact cu programul si web-design-ul in general.

Ceea ce este un mare plus din punctul meu de vedere este sistemul de versionare care face ca lucrul in echipa sa fie mult usurat si backup-uri le manuale cine stie pe unde sa fie de domeniul trecutului. Dezvoltarea se face mult mai usor asa si este binevenita integrarea acestui sistem folosit in majoritatea firmelor de programare serioase.

Exista si caracteristici mai complexe pentru utilizatori mai experimentati cum ar fi:

- posibilitatea de a folosi cod HTML ca sursa de date pentru structure Spry

-suportul pentru caractere special si caractere cu codificare UTF-8 pentru scrierea de pagini web in alte limbi decat engleza

Recomandarea noastra, migrati la Adobe Dreamweaver CS4!!! Merita!

0 comentarii: